Illustration

ГОДУЄМО ОЧІ

Тобі потрібно їсти, щоб рости, а твоїм очам потрібні вітаміни, щоб бути здоровими. Погодуй їх, щоб добре бачити! Покажи батькам захоплюючу гру «Веселкова їжа». Прочитай цю сторінку і розкажи їм, які продукти для зору найкорисніші. Нехай вони теж їдять разом з тобою фрукти та овочі, що поліпшують зір.

Кольори веселки. Давай згадаємо, з яких кольорів складається веселка:

ЧЕРВОНИЙ
ПОМАРАНЧЕВИЙ
ЖОВТИЙ
ЗЕЛЕНИЙ
БЛАКИТНИЙ
СИНІЙ
ФІОЛЕТОВИЙ

Кожен день тижня їж хоча б один продукт різного кольору веселки. Читай далі, і ти дізнаєшся, які продукти харчування для зору, найкорисніші.

Яку їжу найбільше «люблять» очі?

ЧЕРВОНІ

Помідори, червоні синьйори, бережуть здоров'я очей, якщо будеш їх їсти хоча б раз на тиждень. Містять каротиноїди, це ті ж речовини, що і в моркві - попередники вітаміну А. Лосось - це смачний делікатес, який допоможе позбутися сухості очей.
Якщо ти багато сидиш за комп'ютером або часто і довго читаєш, то тобі знайомі симптоми сухісті очей. Щоб очі менше втомлювалися, попроси у батьків готувати тобі на свята червону рибку.

ПОМАРАНЧЕВІ

Морквина - надійна захисниця здоров'я очей. Рекордсменка за змістом каротину, речовини з якого в організмі виробляється вітамін А. Їж її і завжди будеш добре бачити. Попроси маму натерти її на терці і посипати цукром, язик проковтнеш! Хурма - солодка і соковита гостя з тропіків. Ти вже пробував її? Якщо ні, то спробуй.
Тобі захочеться їсти її щодня!

ЖОВТІ

Жовтки яєць. Курочка яйце знесла, твоїм очкам здоров'я принесла. Жовтки містять дуже багато корисних речовин. Лимон, для зору корисний. Багатий на вітамін С і мікроелементи. Додай його в чай, щоб завжди мати пильне око. Кукурудза та її маленькі зернятка дуже багаті вітамінами і антиоксидантами. микроэлементами.

ЗЕЛЕНІ

Зелень буває найрізноманітніша. Петрушка, кріп, шпинат, селера, щавель, вибирай щось одне, що тобі до душі, або зроби салат асорті.

БЛАКИТНІ

Лохина, смачнюща родичка чорниці, ну дуже корисна для зору. Їж по черзі обидві ці ягідки.

СИНІ

Чорниця - найкорисніша для очей ягода. Вітамін С, яким вона багата, надійно захищає їх від хвороб.

ФІОЛЕТОВІ

Ожина - ще одна ягідка, яку обов'язково потрібно їсти. Вона смачна і сама по собі, а якщо додати морозиво, то за вуха не відтягнеш!

Як зберегти гострий зір?

Кожен день їж продукти, корисні для зору. У понеділок - червоні, у вівторок - помаранчеві, в середу - жовті, в четвер - зелені, в п'ятницю - блакитні, в суботу - сині, в неділю - фіолетові. Ось така цікава гра. Розкажи про неї батькам і грайте разом. 


РЕКОМЕНДОВАНІ СТАТТІ

Illustration

Бережемо очі

90% інформації про навколишній світ забезпечує саме зір

Illustration

Захищаємо очі

Думаєш, якщо у тебе хороший зір, захист очей не потрібен?

Illustration

Тренуємо очі

Тренування допоможе тобі зберегти їх здоровими і зняти втому

Illustration

Годуємо очі

Тобі потрібно їси, щоб рости, а твоїм очам потрібні вітаміни, щоб бути здровими

Made with